ContiTech Magyarország Kft.

Air Spring Systems / Compounding

A ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyháza működik. Ezen a telephelyen 1962. óta folyik különböző gumiipari termékek gyártása. A mai termék profil fokozatosan alakult ki, és a korábbi tulajdonos TAURUS által már a 70-es évek elejétől gyártott légrugók fejlesztése és előállítása is több mint 20 éve ehhez a telephelyhez kötődik.

2004. óta társaságunk, a légrugó termékek körében, a világon piacvezető ContiTech Air Spring Systems Üzletiegységhez tartozik.

A ContiTech Magyarország Kft. – ben a légrugók termelése és értékesítése mellett, a hannoveri központhoz kapcsolódóan jelentős mérnöki tevékenységet is folytatunk.

Társaságunk forgalmának közel felét a tehergépkocsikhoz és utánfutókhoz, autóbuszokhoz gyártott utánpótlás légrugók biztosítják, Ezeket a termékeket megrendelőink a világ közel 50 országában használják.

Az ülés légrugó üzemünkben – amely termék profiljában a világ egyik legnagyobb kapacitásával rendelkezik – vezetőülésekhez és kabinokhoz állítunk elő légrugó rendszereket és lengéscsillapítóval szerelt modulokat.

Ipari felhasználásra gyártott termékeinket, a gyűrűs tömlő membránokat/légrugókat és gumi kompenzátorokat – benzinkutaktól, családi házak fűtési rendszerein keresztül, egészen az atom- és hőerőművekig használják.

A vasút számára, különböző sínhez kötött járművekhez, másodlagos lengéscsillapító rendszerként, légrugó membránokat gyártunk. Vevőink közé tartoznak a legnagyobb vasúti járműgyártók a világon.


Telephelyek: Nyíregyháza

Telephelyek: Nyíregyháza